Als algemeen fysiotherapeut en inmiddels oude rot in het vak kom ik in aanraking met tal van verschillende pathologieën. Dat houdt onder meer in; postoperatieve patiënten met bijvoorbeeld een ’total hip’ of ’total knee’. Heel mooi om te doen. Indien de operatie geslaagd is en er zijn géén complicaties komt het altijd goed!  Ik behandel posttraumatische patiënten zoals bijvoorbeeld verstuikingen, luxaties of botbreuken en lage rug en nekklachten. Toevalligerwijs heb ik veel te maken met patiënten met de neurologische ziekte multiple sclerose.

Mijn grote passie ligt echter in het behandelen van schouderklachten. Hiertoe heb ik tal van cursussen gevolgd. (zie onder hoofdstuk: ‘Ab Visser’).

Tja, de ‘evidence-based policy’ tegenwoordig. Prima, maar laten we ook niet overdrijven. Alles wat je doet moet ‘bewijsbaar’ zijn en gebaseerd zijn op wat ‘de wetenschap’ ervan vindt. Massage is hierdoor helemaal teruggedrongen en fysiofitness verheerlijkt tot iets wat het in mijn ogen niet is! Ik wil graag mensen voelen en aanraken en samen de weg zoeken die het beste past en natuurlijk hoort ‘huiswerk’ daar ook bij!