Mijn naam is Ab Visser en ik ben geboren in Abcoude. Daar heb ik mijn leuke jeugd doorgebracht. Na de lagere school ging ik in Amsterdam naar school. Mijn ouders hebben mij altijd de vrijheid gegeven om de keuze’s te maken die mij goed leken. Na de middelbare school ben ik min of meer uit nood op de MTS in Utrecht terechtgekomen. De opleiding fysiotherapie in Amsterdam was vol en ik moest toch iets. Met 6 weken had ik het daar wel gezien. Niets voor mij!

Fysiotherapeut Ab Visser

Na een jaar werken en 6 weken vakantie in de Verenigde Staten. kon ik wél starten op de Akademie voor Fysiotherapie ‘Jan van Essen’! Achteraf is dit een gouden opleiding gebleken met fantastische docenten. Waaronder neurowetenschapper Dr. Ben van Cranenburgh, sinds 2011 Ridder in de orde van Oranje Nassau. Met zijn vernieuwende ideeën en tal van publicaties en boeken heeft hij baanbrekend werk verricht.

De start in Friesland : De Lijnbaan

Na de opleiding fysiotherapie ben ik in 1985 eerst parttime in Friesland terechtgekomen bij het toenmalig Fysiotherapeutisch Centrum ‘de Lijnbaan’. Eind 1986 was de verhuizing vanuit Vinkeveen een feit. ‘De Lijnbaan’ werd mijn vaste werkplek. Dat was toch bijzonder voor die tijd. Veel fysiotherapeuten vertrokken naar het buitenland. In 1987 trad ik toe tot de maatschap. In 1990 werd ik de gelukkige vader van een zoon en in 1992 werd er ook nog een tweeling geboren; twee meisjes.

Ik sla een heel stuk over! Zoals eerder vermeld  ben ik sinds 10 januari 2022 voor 2 dagdelen werkzaam in het mooie yoga-centrum van mw. Sjoukje Hoekstra op de Kortestreek 19 in Lemmer.

Voor mensen die zich niet goed kunnen verplaatsen en/of geen vervoer hebben kan er ‘aan huis’ behandeld worden.

‘BETER IN DE BUURT’

Het platform ‘Beter in de Buurt’ is een compleet  nieuw zorgmodel! Het zit prachtig in elkaar en is bedoeld om de patiënt de maximaal mogelijk effectieve zorg te bieden die bij hem of haar past. Omdat ik toch al druk bezig ben met vernieuwen, ontwikkelen  en zingeving heb ik me bij dit platform aangemeld onder de noemer: Fysio in de Buurt’.      Home – Beter in de Buurt

Ik hoop u binnenkort hier meer over te kunnen informeren.

Mijn specialisatie…, schouderklachten

Mijn echte interessegebied ligt bij de schouderklachten. Hiertoe heb ik inmiddels tal van kursussen gevolgd en het einde is nog lang niet in zicht. De schouder is een complex gewricht en verdient een gespecialiseerde, onderbouwde aanpak. De inmiddels overleden fysiotherapeut en onderzoeker dr. Derek Stenvers heeft in 2004 met de NSA-cursus (Nek, Schouder en Arm) het startschot gegeven. Daarna hield ’t niet meer op.

Recentelijk heb ik veel nieuwe kennis opgedaan met een hoog wetenschapsgehalte bij prof. dr. Ann Cools en prof. dr. Anju Jaggi. Zij zijn beiden verbonden aan Fysiolinks. Hetzelfde geldt voor prof. dr. Andry Vleeming (klinisch anatoom) en dr. Igor Tak (sportfysiotherapeut). Het is geweldig om deze mensen zo bevlogen in hun vakgebied werkzaam te zien. Op deze pagina vind je een tijdlijn met daarin alle cursussen op het gebied van het schouder welke ik afgelopen jaren heb gevolg. Door het volgen van al deze cursussen voldoe ik aan de kwaliteitseis voor het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie voor de periode 2020 tot en met 2025.

 • 2015

  Saxion Hogeschool Enschede

  Schouder Basis cursus door G. Koel

 • 2015

  Saxion Hogeschool Enschede

  Schouder Plus cursus door G. Koel

  2015

 • 2016

  KNGF

  Lezing ‘Scapulaire dyskinesie’

 • 2017

  KNGF

  Interactieve lezing ‘De frozen shoulder op glad ijs’

  2017

 • 2019

  Nederlands Paramedisch Instituut

  Snijzaaldag schouder door prof. dr. A. Vleeming

 • 2019

  Nederlands Paramedisch Instituut

  Schouderpijnsyndromen door dr. Igor Tak e.a.

  2019

 • 2019

  Nederlands Paramedisch Instituut

  Schouderklachten; a state of the art door dr. Igor Tak e.a.

 • 2019

  Stichting Antonius Ziekenhuis

  Minisymposium voor fysiotherapeuten ‘Orthopedische Traumatologie’

  2019

 • 2019

  Fysiolinks

  Solving ‘complex shoulder problems’ door prof. dr. Anju Jaggi

 • 2019

  Fysiolinks

  Cursus ‘schouderklachten’ door prof. dr. Ann Cools

  2019