Mijn naam is Ab Visser en ik ben geboren in Abcoude. Daar heb ik mijn leuke jeugd doorgebracht. Na de lagere school ging ik in Amsterdam naar school. Mijn ouders hebben mij altijd de vrijheid gegeven om de keuze’s te maken die mij goed leken. Na de middelbare school ben ik min of meer uit nood op de MTS in Utrecht terechtgekomen. De opleiding fysiotherapie in Amsterdam was vol en ik moest toch iets. Met 6 weken had ik het daar wel gezien. Niets voor mij!
Na een jaar werken en 6 weken vakantie in de Verenigde Staten. kon ik wél starten op de Akademie voor Fysiotherapie ‘Jan van Essen’! Achteraf is dit een gouden opleiding gebleken met fantastische docenten. Waaronder neurowetenschapper Dr. Ben van Cranenburgh, sinds 2011 Ridder in de orde van Oranje Nassau. Met zijn vernieuwende ideeën en tal van publicaties en boeken heeft hij baanbrekend werk verricht.
De Lijnbaan
Na de opleiding fysiotherapie ben ik in 1985 eerst parttime in Friesland terechtgekomen bij het toenmalig Fysiotherapeutisch Centrum ‘de Lijnbaan’. Eind 1986 was de verhuizing vanuit Vinkeveen een feit. ‘De Lijnbaan’ werd mijn vaste werkplek. Dat was toch bijzonder voor die tijd. Veel fysiotherapeuten vertrokken naar het buitenland. In 1987 trad ik toe tot de maatschap. In 1990 werd ik de gelukkige vader van een zoon en in 1992 werd er ook nog een tweeling geboren; twee meisjes.
Gezondheidscentrum Lemsterpark
De jaren verstreken en inmiddels ligt de maatschapsperiode alweer een paar jaar achter me. Ik ben nu ZZP fysiotherapeut. Inmiddels is ‘De Lijnbaan’ veranderd naar ‘Gezondheidscentrum Lemsterpark’ en daar voer ik mijn dagelijkse praktijk binnen het aldaar praktiserend team.
Mijn specialisatie…, schouderklachten
Mijn echte interessegebied ligt bij de schouderklachten. Hiertoe heb ik inmiddels tal van kursussen gevolgd en het einde is nog lang niet in zicht. De schouder is een complex gewricht en verdient een gespecialiseerde, onderbouwde aanpak. De inmiddels overleden fysiotherapeut en onderzoeker dr. Derek Stenvers heeft in 2004 met de NSA-cursus (Nek, Schouder en Arm) het startschot gegeven. Daarna hield ’t niet meer op.
Recentelijk heb ik veel nieuwe kennis opgedaan met een hoog wetenschapsgehalte bij prof. dr. Ann Cools en prof. dr. Anju Jaggi. Zij zijn beiden verbonden aan Fysiolinks. Hetzelfde geldt voor prof. dr. Andry Vleeming (klinisch anatoom) en dr. Igor Tak (sportfysiotherapeut). Het is geweldig om deze mensen zo bevlogen in hun vakgebied werkzaam te zien. Op deze pagina vind je een tijdlijn met daarin alle cursussen op het gebied van het schouder welke ik afgelopen jaren heb gevolg. Door het volgen van al deze cursussen voldoe ik aan de kwaliteitseis voor het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie voor de periode 2020 tot en met 2025.
2015
Saxion Hogeschool Enschede
Schouder Basis cursus door G. Koel
2015
Saxion Hogeschool Enschede
Schouder Plus cursus door G. Koel
2015
2016
KNGF
Lezing ‘Scapulaire dyskinesie’
2017
KNGF
Interactieve lezing ‘De frozen shoulder op glad ijs’
2017
2019
Nederlands Paramedisch Instituut
Snijzaaldag schouder door prof. dr. A. Vleeming
2019
Nederlands Paramedisch Instituut
Schouderpijnsyndromen door dr. Igor Tak e.a.
2019
2019
Nederlands Paramedisch Instituut
Schouderklachten; a state of the art door dr. Igor Tak e.a.
2019
Stichting Antonius Ziekenhuis
Minisymposium voor fysiotherapeuten ‘Orthopedische Traumatologie’
2019
2019
Fysiolinks
Solving ‘complex shoulder problems’ door prof. dr. Anju Jaggi
2019
Fysiolinks
Cursus ‘schouderklachten’ door prof. dr. Ann Cools
2019