Orthomoleculaire geneeskunde

Voeding, en vooral welke stoffen daaruit effectief door het lichaam kunnen worden gebruikt, is een naar mijn idee belangrijk element voor onze gezondheid en ook welbevinden. Want maar liefst 70% van het serotoninegehalte wordt in onze darmen aangemaakt. De cursus ‘Orthomoleculaire toepassingen binnen de fysiotherapie’ in 2017 heeft mij gemotiveerd tot het aanbieden van enkele zeer nuttige supplementen. Waaronder kurkuma ofwel geelwortel (Curcuma longa).

Mycotherapie

Als verrassende aanvulling op orthomoleculaire geneeskunde kwam ik toevalligerwijs in 2018 in aanraking met mycotherapie. Onbegrijpelijk dat deze therapie in Nederland niet bekend is terwijl de therapie in Azië hand-in-hand gaat met de reguliere geneeskunde. Ook in Duitsland krijgt deze therapie steeds meer waardering. Het gaat om het toepassen van de medicinale eigenschappen van paddenstoelen in extractvorm. De werkzame scheikundige stoffen zijn bekend en er zijn imiddels tal van wetenschappelijke publicaties over mycotherapie te vinden. Direct na het behalen van het diploma Fysiotherapie heb ik de opleiding ‘Bindweefselmassage’ gevolgd. Deze techniek blijkt tot de dag van vandaag nog zeer actueel en ik werk er dagelijks mee.

Bindweefselmassage

Direct na het behalen van het diploma Fysiotherapie heb ik de opleiding ‘Bindweefselmassage’ gevolgd. Deze techniek blijkt tot de dag van vandaag nog zeer actueel en ik werk er dagelijks mee.

Tasten op bindweefselspanning

Tasten op bindweefselspanning

Synovit

Synovit is de handelsnaam van een supplement welke door orthopedisch chirurg dr. Jan de Jong van harte aan wordt bevolen. De website Bewegenzonderpijn.com vertelt hier veel over. Het gaat om een product met groenlipmossel, curcuma en zwarte bes uit Nieuw Zeeland. De werking van het product is afgeleid van de zogenaamde glucosaminen, maar dan veel beter! De ingrediënten zijn koudgeperst en daardoor worden de effectieve stoffen beter behouden. Alleen verkopers met een licentie mogen dit product leveren. Het toepassingsgebied is vooral de arthrose van gewrichten. Mijn idee over het toepassen van supplementen is dat het een meerwaarde kan betekenen in het verloop van het herstel. Om het dichter bij de mensen te brengen geef ik 20% korting op de winkelwaarde van de meeste producten.